Sahne Sanatları - Drama Atölyeleri
Çocuklar için oyun hayatın provasıdır. Çocukluk dönemi ve tiyatro birbiriyle içiçedir. Çocuk kendini özgür hissettiği her ortamda oyun oynar ve hayatı oyun yolu ile taklit ederek deneyimler. Çocukken oynayan çocuk yaşı ilerledikçe adım adım gerçek dünyaya adım atmaya başlar. Çocukluktan, gençliğe adım atarken tiyatro farkındalık için yolunu aydınlatır.
Artık yetişkin bir birey olmaya başladığında oyun birden başka sahaya taşınmaya başlar. İşte bu noktada strese giren ve tükenmeye başlayan bireylerin imdadına sahne sanatları yetişir. Başta tiyatro olmak üzere sahne sanatları kişinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarır, sınırlarını zorlamasını sağlar ve yapabilirliğini genişletir. Katılımcının yaşı, zekası, işi ve eğitimi ne olursa olsun insanın kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesine ve yaşamı kolaylaştıracak araçları kullanmasını sağlar. Dünyaya birazda estetik duyarlılıkla bakmasını, empati ve sempatiyi nerede nasıl kuracağını öğrenir.
Sahne sanatları diyoruz; Çünkü işin içine fiziksel bedeni, ruhu, sesleri ve sözleri katıyoruz. Bu yolculukta kimi zaman bize eşlik eden kuklalarımıuz, gölge karakterlerimiz ve tasvirlerimiz var.
Michael Chekhov eğitimleri ile deneyimlediğimiz katılımcıların duygu- larını uyarmak için içten dışa bir teknik olarak, atmosfer tekniğini sıkca kullanmaktayız. Bu sayede katılımcıların oyunun verili koşullarını duyusal olarak özümsemesini ve bu koşullara ait psikolojik atmosferi imgelemesini, farklı bakış açıları geliştirmesine olanak sağlar ve görme biçimleri üzerinde yoğunlaşırız.
Bu sayede katılımcılar kendi içsel enerjilerini kullarak duygusal zekalarını geliştirir ve özlerini fark eder.
Doğa - yaşam ilişkisine farjklı bakış teknikleri ile bakarak dünyayı, dünyasını yeniden algılar ve farkındalık kazanır.
Özetle hep birlikte her seferinde eğlenererek, öğretir ve yeniden öğreniriz. çalışmalarımızdan bazıları: